THE WORLD ITS JUST AWESOME......

THE WORLD ITS JUST AWESOME......

Tuesday, 15 May 2012

CHOCOLATE HAZELNUT SLICES

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Bertemu lagi ya..apa khabar rakan rakan semua..dah sarapan..bila diam sebentar memikirkan masa yang berjalan begitu pantas...takut pun ada..ya la..tertanya diri sendiri apa yang telah di pelajari..pengalaman apa yang ada .cukup ka..bekalan yang akan di bawah balik nanti...rasanya banyak lagi yang perlu di kejar dgn masa yang begitu pantas meninggalkan kita...

Ok la... rakan rakan semua hari ni nak kongsi lagi satu resepi kek yang sedap ringkas ..Chocolate Hazelnut Slices yang di ambil dari Allrecipes.co.uk.   Jom kita tengok bahan bahannya.

CHOCOLATE HAZELNUT SLICES

Ingredients

Makes: 80 depending on size
  • 250g butter, softened
  • 250g caster sugar
  • 6 eggs
  • 250g dark or milk chocolate
  • 250g hazelnuts or almonds, chopped
  • 100g plain flour

  • For the Topping:
  • 200g milk chocolate, melted and cooled
Preparation method

Prep: 15 mins | Cook: 30 mins


Seseorang yang berperibadi kuat umpama besi waja semakin dibakar oleh keadaan semakin dititik olrh cabaran hidup semakin teguh dan waja untuk menhadapi hidup. Seseorang yang berperibadi lemah laksana tanah apabila diketuk oleh cabaran hidup ia akan berkecai

Sampai jumpa lagi Daa..............................................................................love u all

5 comments:

  1. asslm Kak Hanim...nmpk sedap la CHS tu...QH nak amik resepi ni yer...bkenan sesagt...tq...

    ReplyDelete
    Replies
    1. almost welcome...sedap tau..thanks ya

      Delete
  2. maktam,t try buat red velvet cake. must be delicious if you're the one who made it. please! hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. no prob utk anak saudara yg disayangi..maktam letak cream cheese nak tak..bila tu nak balik must set appointment tau ..maktam kamu ni kan selalu outstation...lv u...

      Delete
  3. salam, bundo cekut dua tiga ketul bawak balik.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...