THE WORLD ITS JUST AWESOME......

THE WORLD ITS JUST AWESOME......

Tuesday, 28 February 2012

TORTILLA CHEESE WRAP

Assalamualaikum

Selamat bertemu kembali..apa khabar hari ini..maaf ye hari ni bersiaran di waktu malam..

Hari ni seharian menemani Aiman n Alyssa dalam tournament Tenpin Boling peringkat Kota Setar , Kedah..Alhamdulilah Aiman mendapat pertama bagi kategori bawah 15 tahun..and Alyssa rangking top 10 bagi bawah 12 tahun.walaupun baru 10 tahun dah mewakili sekolah dari umur 9 tahun lagi.

Dah makan malam..rasanya semua dah dinner tinggal nak sleep aja kan..Dua tiga hari lepas Alyssa kurang sihat so makan pun tak berapa lalu..so dia minta mama nya buatkan tortilla with nugget n salad..so hari ni share la our makan malam..


 Actually resepi ni amatlah senang nak buat ..beli aja tortilla yg pelbagai rasa spt black pepper, kentang,bawang putih banyak di jual di pasaraya besar spt Giant or Tesco.


Intinya bolehlah di letak nugget , sausage or telur dadar..bahan wajibnya mestilah cheese mozarella, parmesan n cheddar..
tambahkan sedikit sayuran, mayonies dan cili..siap ..
 Kalau sedang berdiet..menu ni amatlah sesuai..cuma kurangkan segala jenis cheese aja
Panaskan sedikit diatas kuali non stick..biar cheese cair..sedap sangat di makan panas - panas..

1 comment:

  1. sedapnya tgk tortilla...lama tk mkn terliur pulak:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...