Selamat petang semua... apa menu petang nie...kalau yang masih berkira kira mencari resepi tu apa kata jom makan bubur jagung...bubur jagung ni memang menjadi feberat no 1 saya...sedap lagi kalau di makan sejuk..
Selalunya kat rumah tu saya sorang aja yang tukang perabih...buat pun periuk kecik aja jagung dlm 2 tongkol ..resepi ni tak mengunakan gula so sapa sapa yang rasa dirinya terlebih manis tu jgn risau nak makan ya.. pakai aja susu cair ideal gerenti manis secukupnya..so boleh bedal dua tiga pinggan
BUBUR JAGUNG
2 cawan santan
2 tongkol jagung
1 tin susu cair
1 cawan air gula merah
20gm sagu
secubit garam
Masak santan ..bersama susu cair..agak agak mendidih masukkan sagu..bila sagu dah masak masukkan jagung ..air gula merah dengan sedikit garam..didih lagi dlm 10 minit..
Siap hidang.
Selamat mencubanya ya.
aduh sedapnya Anim mesti manis melekat ni huh i likeeee
ReplyDeleteSaja letak sagu lebih skit so pekat sikit kuahnya emmmmm memang melekat:-)
Delete