Assalamualaikum...jumpa kita sekali lagi..masih lagi dengan mood membaking biskut biskut raya yang berderet dalam list untuk di sajikan di hari raya ini..So far rakan rakan macammana..seronok kan bila kita penat menguli tepung anak anak lagi gumbira menanti biskut siap di bakar..nu..nak jadi juri rasa..
Kalih kalih biskut dah sekeret balang di kerjakan anak anak termasuk lah my hubby...ya la masa ni la depa suka makan biskut raya..bila dah raya..nanti banyak kuih yg di sajikan tak nak pulak makan..sabaq sabaq....
Jom kita intai resepi ke tiga Biskut Hamparan Hati ...woi..nama pun dah sakan mesti rasanya pun meletupkan...hik hik hik..
BISKUT HAMPARAN HATI
majalah Saji Ogos 2012
Bahan A
250gm mentega
100 gula kastor
Bahan B
1 biji kuning telur
1 sdk pes oren
Bahan C
300 gm tepung rose/gandum
50gm tepung jagung
80 gm serbuk badam
10gm susu tepung
30gm nestum/di kisar
Caranya
1. Masukkan bahan A dlm mangkuk gaul sebati
2. Kemudian masukkan Bahan B
3. Akhir masuk Bahan C dan uli hingga menjadi doh yg lembut.
4. Terap dgn acuan biskut. Letak gula hiasan. Bakar 150 selama 30 minit.
SALAM RAMADHAN
No comments:
Post a Comment